Kolesterole karşı 3 kabuklu

Posted on: Haziran 5, 2010

WASHINGTON – Archives of Internal Medicine adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, içeriğinde bitkisel protein, mineraller, çinko, kalsiyum, vitamin, antioksidan ve magnezyum bulunan kabuklu 3 kuru yemiş insan sağlığı için son derece faydalı. Fındık, ceviz ve badem gibi kuru yemişler vücutta yağ alımını artırıyor. Ancak araştırmaya göre, bu yağlar diğer yağlardan farklı olduğundan kolesterol içermiyor ve vücuttaki kolesterolün düşmesine de katkı sağlıyor.
Araştırma, 7 ülkede, kolesterolü yüksek veya düşük 583 kadın ve erkekte yapılan deneyleri kapsıyor.

Araştırmaya göre, deneye tabi tutulan ve kolesterol düşürücü statin grubundan ilaç almayan kişiler, ortalama 67 gram badem, ceviz gibi kabuklu yemiş tükettiler.
Sonuçta, bu kişilerin kanındaki LDL yani "kötü kolesterol" ortalama yüzde 7,4 azalırken, HDL yani "iyi kolesterolün" yüzde 8,3 artığı tespit edildi.

Devamini Oku

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

Kategoriler

<span>%d</span> blogcu bunu beğendi: